Trygghetsboendet Vidhemsgården i Vedum är hyreslägenheter med tillgång till gemensamma lokaler för samvaro och aktiviteter. En värd/värdinna finns tillgänglig för till exempel anordnande av gemensamma aktiviteter. Lägenheterna i trygghetsboendet är bra alternativ för den som vill flytta från sin gamla bostad till en lättillgänglig lägenhet. Alla lägenheterna ligger i markplan, centralt i Vedums tätort med närhet till butiker med mera.

I ett trygghetsboende får man gemensamhetens fördelar och slipper det egna boendets nackdelar.

I trygghetsboendet kan man bo även vid behov av hjälpmedel för till exempel förflyttning. Hemtjänst för vård och omsorg ansöker man om på vanligt sätt hos kommunens biståndshandläggare.

Aktiviteter på Vidhemsgården

Gympagrupp, bingo, balansträning med WII-spel, filmgrupp, trädgårdsgrupp, biblioteket besöker oss, Svenska kyrkan har gudstjänster, högläsning, musikunderhållning, föreläsningar, högtidsmåltider med mera. På boendet finns även fotvård och frisör.

Kaffe serveras måndag-fredag klockan 10 till självkostnadspris.

Lunch i matsalen måndag-fredag klockan 11-15. Det bjuds på svensk husmanskost, tre rätter att välja på inklusive salladsbord, bröd och smör, måltidsdryck, kaffe och kaka. Pris: 75 kronor för boende.

Trygghetsvärd Carina Johansson finns på plats måndag klockan 11.30-15.30 samt tisdag-fredag klockan 9.30-13.30. Carina nås på tel. 0512-314 70.

Träffpunkt Vidhem

Vara kommuns träffpunkt för seniorer finns på Vidhem på måndagsförmiddagar. klockan 9.00- 11.30 och tisdag eftermiddag 14.00- 15.30. Träffpunkten anordnar olika aktiviteter så som sittgympa, musikunderhållning, våffelcafé, frågesport och olika temaaktiviteter. Program träffpunkt Vidhem

Hyra lägenhet

Trygghetsboenden i Vedum hyrs ut via HomeQ. Ansök om trygghetsboende

Det finns 13 lägenheter på Vidhemsgården. När du hyr en lägenhet får du även tillgång till ett gym, fina gemensamhetsytor med TV, DVD, WII-spel, keyboard, böcker, filmer, musikanläggning, vilorum, festrum, matsal, altan, odlingsytor i trädgård.