Vidhemsgården – ett trygghetsboende

Trygghetsboende är hyreslägenheter med tillgång till gemensamma lokaler för samvaro och aktiviteter. En värd/värdinna finns tillgänglig för till exempel anordnande av gemensamma aktiviteter. Lägenheterna i trygghetsboendet är bra alternativ för den som vill flytta från sin gamla bostad till en lättillgänglig lägenhet. Alla lägenheterna ligger i markplan, centralt i Vedums tätort med närhet till butiker med mera.

I ett trygghetsboende får man gemensamhetens fördelar och slipper det egna boendets nackdelar.

I trygghetsboendet kan man bo även vid behov av hjälpmedel för till exempel förflyttning. Hemtjänst för vård och omsorg ansöker man om på vanligt sätt hos kommunens biståndshandläggare.

Aktiviteter på Vidhemsgården

Gympagrupp, bingo, matlagningsgrupp, balansträning med WII-spel, filmgrupp, trädgårdsgrupp, biblioteket besöker oss, Svenska kyrkan har gudstjänster, högläsning, musikunderhållning, föreläsningar, högtidsmåltider med mera.

Kaffe serveras måndag-fredag kl. 10.00 till självkostnadspris.

Lunch i matsalen måndag-fredag kl. 12:00 till självkostnadspris.

Trygghetsvärd Carina Johansson finns på plats måndag- fredag kl. 9.30-13.30 och nås på tel. 0512-314 70.

Hyra lägenhet

Det finns 13 lägenheter på Vidhemsgården. När du hyr en lägenhet får du även tillgång till ett gym, fina gemensamhetsytor med TV, DVD, WII-spel, keyboard, böcker, filmer, musikanläggning, vilorum, festrum, matsal, altan, odlingsytor i trädgård.

Är du intresserad av att hyra en lägenhet, fyll i en intresseanmälan på vår hemsida eller kontakta Vara Bostäder på tel. 0512-296 90.