Lär känna Håkan Lindell

Lär känna Håkan Lindell

Håkan Lindell ser stora fördelar med att arbeta i en mindre kommun.

– Det blir en helt annan kontakt både med medarbetarna och hyresgästerna. Jag gillar att träffa människor och prata med alla, säger den nya VD:n för Vara Bostäder och Vara Industrifastigheter.

Håkan Lindell tog över som VD i mars, mitt i budgetarbetet och årsredovisningarnas tid.

– Det är nytt för mig att arbeta i ett kommunalt bolag så det blir lite nya arbetssätt för mig, säger han.

Tidigare arbetade han som fastighetschef på Willhem som är ett stort privat fastighetsbolag som verkar på 12 orter i Sverige. Han ansvarade för kontoret i Trollhättan som är ungefär som Vara Bostäder i storlek.

– Här är det större bredd av lägenheter med trygghetsboende, studentlägenheter och samarbetet med kommunen, säger han.

Han betonar hur viktigt det är att hjälpa till i samhället och ta att ett socialt ansvar.

– Vi vill hjälpa kommunen att erbjuda alla invånarna bra lägenheter. Att man är välkommen att bo hos oss, det är viktigt, säger han.

Verkstadsindustrin

Han är verkligen engagerad och brinner för sitt arbete men att det var det här området som var hans passion upptäckte han för drygt fem år sedan. Han är uppvuxen i Sjuntorp och hade precis som så många andra i Trollhätteområdet börjat inom tillverkningsindustrin. Konstruktioner inom CAD och läsning av ritningar var det som gällde. Sedan blev det service inom industrin fram tills en platsannons dök upp. Fastighetsbolaget Willhem hade köpt upp ett stort bostadsbestånd i Trollhättan och sökte nu en fastighetschef. Håkan sökte och fick jobbet.

– Jag kände tidigt när jag började där: Varför har jag stått på en verkstad i hela mitt liv. Det är ju att träffa så många människor som är kul!

Han trivdes väldigt bra på sin tidigare arbetsplats men han var intresserad av att ha en VD-roll.

– Jag har varit i Vara många gånger tidigare och tycker att det är en unik kommun på många sätt. Jag var inte intresserad av jobb i Göteborgsområdet utan jag gillar mindre orter. Det har nog med min uppväxt att göra, säger han.

Följa med fastighetsskötarna

Han har flera idéer som han vill genomföra för att utveckla bolaget. Först ska de presenteras för styrelsen som får säga ja eller nej.

– Vi kommer att jobba för att vi ska lägga ut lediga lägenheter på hemsidan. Det skulle underlätta både för personalen och de som söker lägenheter. Vi arbetade så i Trollhättan och det fungerade bra, säger han.

För han vet att verksamheten i Trollhättan fungerade bra.

– Vi arbetade mycket med NöjdKundIndex, NKI. Det är en enkät som alla hyresgästerna får fylla i. Jag hoppas kunna införa det här också. Det är viktigt att veta vad vi gör bra och vad som kan göras bättre, säger han.

Han vill också träffa så många av hyresgästerna som möjligt.

– Jag planerar att följa med fastighetsskötarna och vi har planer på att ordna träffar framöver. Jag vill gärna synas och att folk ska känna att det är lätt att ta kontakt med mig, säger han.

Relaterande nyheter

Vi börjar med nyhetsbrev

Vårt första nyhetsbrev är här! Nyhetsbrevet kommer att skickas ut fyra gånger per år och...

Fortsätt läsa

Hyresförhandlingarna för 2024 är påbörjade

Den 6:e november träffades Vara Bostäder och Hyresgästföreningen för att påbörja...

Fortsätt läsa

Resultatet från årets kundundersökning

I somras hade du som hyresgäst möjlighet att svara på vår kundundersökning. Nu är resultatet...

Fortsätt läsa